Oplossing tegen processierups uitslag

De eikenprocessierups veroorzaakt jeuk en irritatie.

Heb je deze zomer veel last van de eikenprocessierups? Dan hebben we slecht nieuws: de dennenprocessierups komt langzaam naar Nederland. Deze rups heeft meer brandharen dan de eikenprocessierups, wat voor nog meer klachten kan zorgen.

De dennenprocessierups komt oorspronkelijk voor in Zuid-Europa, Midden-Europa en Noord-Afrika. Inmiddels is de rups in België waargenomen en is hij ook al bij de Nederlandse grens gezien. Het is dus een kwestie van tijd voordat de rups ook naar Nederland toe komt.

De dennenprocessierups leeft, zoals de naam al aangeeft, in dennenbomen. In de winter spinnen de rupsen een nest. Dit nest verlaten ze in het voorjaar weer. De vlinders komen in de zomermaanden uit, tussen juni en september, waardoor je in de toekomst eerder in het jaar last van klachten kunt hebben van de dennenprocessierups dan van de eikenprocessierups.

Klachten dennenprocessierups

De dennenprocessierups heeft meer brandharen dan de eikenprocessierups. Eikenprocessierupsen bevatten zo’n 700.000 haren, maar… de dennenprocessierups bevat honderdduizenden tot zelf een miljoen haren!

Net als bij de eikenprocessierups, kunnen de haren voor klachten zorgen als jeuk, huiduitslag, benauwdheid en zelfs koorts. Doordat de dennenprocessierups meer haren heeft, kan het zijn dat je nog meer last van klachten krijgt, maar dat hoeft niet het geval te zijn. 

Oplossing: Precious Beauty CARE – VEGAN – Perfect gel.

Gebruik de Precious Beauty CARE – VEGAN Perfect Gel tegen de jeuk van de processie rups!

In de Aloë Vera Perfect Gel zit voornamelijk sterk geconcentreerde Aloë Vera wat onverwarmd wordt ingezet. Hierdoor geeft het vele malen meer huidverbetering.

Aloë vera heeft een sterke helende en kalmerende werking en werkt daarom perfect tegen de jeukende bultjes veroorzaakt door de processierups.

Breng dit product aan op de jeukende bultjes en de jeuk zal binnen enkele seconden verdwijnen! Tevens vermindert de Perfect Gel de roodheden en bultjes.

De Aloë Vera Perfect Gel werkt niet alleen tegen de jeuk van de processierups bultjes maar ook tegen o.a. eczeem, roodheid, schilfers, droge huid, rosacea, psoriasis, verbrande huid, beschadigde huid en is zeer geschikt voor de gevoelige baby huid (op billetjes en in bad water).

Tips bij klachten door processierups

Als je in aanraking bent gekomen met de brandharen van de processierups, dan kun je de volgende tips goed gebruiken:

 • Een warme douche nemen.
 • De brandharen uit je kleding wassen.
 • Je huid strippen met plakband of kledingroller.
 • De huid of ogen spoelen met lauw water.
 • Niet krabben of wrijven, maar smeren met een zalf of crème met menthol, aloë vera of calendula.
 • Hooikoortspillen (antihistaminica) kunnen ook werken tegen de jeuk.

De klachten gaan meestal binnen enkele dagen tot twee weken weg.

Hoe de eikenprocessierups te herkennen

De eikenprocessierups loopt in lange processies over de stam van eikenbomen, vandaar de naam eikenprocessierups. Om zich te beschermen tegen vijanden produceren ze brandharen die in de lucht komen en bij mens en dier gezondheidsklachten en ernstige irritaties kunnen veroorzaken.

Precious Beauty Care bestaat 10 jaar!

Donderdag 27 juni was de lancering van onze eerste eigen Precious Beauty CARE -VEGAN huidverbeteringslijn. Deze lijn is compleet voor een volledige huidverbetering met 11 producten voor het gelaat, is 100% organisch, 100% biologisch, Natrue gecertificeerd, niet geparfumeerd en heeft onverwarmde ingrediënten!

Een paar belangrijke ingrediënten van de lijn zijn: Aloë Vera, Granaatappel, Hibiscus, Kamille en Calendula.

 • Aloë Vera: De Aloë Vera-gel (Aloë Barbadensis leaf) geeft een verkoelend effect en werkt hydraterend. Aloë Vera verbetert de huid, vermindert rimpels, acne en erytheem (roodheden).
 • Granaatappel: Granaatappel is een antioxidant met verjongende werkingen. Het zorgt voor een blijvend resultaat met veel gezondheidsvoordelen.
 • Hibiscus: Het extract van deze prachtige bloem verhoogt de elasticiteit van de huid en zorgt voor een jeugdigere uitstraling en een geeft de huid een verjongend effect. Hibiscus heeft het vermogen om de activiteit van het enzym elastase in de huid te remmen. Dit enzym breekt het belangrijke elastine van de huid af. Door de afbraak van elastine tegen te gaan, wordt de huid bij consequent gebruik gelift.
 • Kamille: De krachtige anti-bacteriële en ontstekings-remmende werking kan kamille helpen bij een gezonde, mooie huid.
 • Calendula: Calendula-extract is een botanisch ingrediënt dat afkomstig is van de gewone goudsbloem. Dit ingrediënt heeft verschillende eigenschappen waardoor het essentieel is in elk huidverzorgingsproduct.

De lijn is sterk tegen anti-aging, eczeem, rosacea, schilfers, roodheid, voor uiterst gevoeligheid, babybilletjes en processierups én heeft een prachtige prijskwaliteit verhouding.

De Precious Beauty CARE – VEGAN lijn bestaat uit de volgende producten:

 • Aloë Vera Intensive Cleanser (voor ogen en gelaat)
 • Aloë Vera Intensive Tonic
 • Aloë Vera Instant Eye Cream
 • Aloë Vera Glorious Serum
 • Aloë Vera Glorious Cream
 • Aloë Vera BB Cream
 • Aloë Vera Face Exfoliator Scrub
 • Aloë Vera Instant Lifting Mask
 • Aloë Vera Perfect Sun (SPF 30+)
 • Aloë Vera Perfect Gel (Face/body)
 • Glorious Face and Body Massage Oil / Genie

In de volgende blogpost volgt er meer informatie over de producten van de nieuwe Precious Beauty CARE – VEGAN lijn. Houdt onze blogpost goed in de gaten!

SPF bescherming

Een studie heeft aangetoond dat mensen die regelmatig SPF dragen na 4,5 jaar geen tekenen van anti-aging toonden in vergelijking met degene die geen SPF droegen.

Moraal van het verhaal:

Draag SPF het hele jaar door, ongeacht het seizoen. Breng dit aan om de 2-3 uur omdat hierna de werking verloren gaat. Weet tevens dat de filter pas werkt na een half uur. Smeer jezelf al in met zonnebrandcrème 30 minuten voordat je de zon in gaat.

Uva straling = zorgt ervoor dat je huid ouder, a = komt van het Engelse woord ‘aging’

Uvb straling = zorgt ervoor dat je verbrand, b = komt van het Engelse woord ‘burning’

Er heerst een misvatting over het dagelijks gebruik van SPF. In de zomer ligt het uiteraard voor de hand dat je een hoge beschermingsfactor moet gebruiken. Maar hoe werkt dit precies in de winter?

Natuurlijk hoef je je in de winter minder zorgen te maken over de uvb stralingen aangezien deze grotendeels worden tegengehouden door de wolken. Maar dat geldt niet voor uva stralingen, deze gaan overal doorheen. Daarom moet je je ook beschermen als het bewolkt is of als het regent. Door de stand van de zon is de intensiviteit van uva in de winter wel lager, maar als je de hele dag bezig bent buiten of als je een boswandeling maakt, zul je wel zongescherm moeten gebruiken.

In de dagcrèmes van LeviSsime zit SPF, deze beschermt je tegen uva en uvb. De crèmes hebben een SPF 8, SPF 18, SPF 20 of SPF 50. Een SPF 8 beschermt al 87,5 %. De Ultra Advanced Ultra Protector Daily Cream SPF 50 van LeviSsime is een prachtige zonnecrème die verpakt zit in een tube en dus erg handzaam is . Deze crème kun je over je dagcrème aanbrengen en biedt maximale bescherming. Een lichte textuur die snel wordt opgenomen in de huid, geen witte laag achterlaat en met een droge finish.

Nog 2 weken…

Over twee weken begint de zomer, nu begint het te kriebelen. Naar Ibiza voor een weekje, verder weg naar de Cariben of vakantie in eigen land – het maakt niet uit, we willen er fit uit zien! Dat kan binnen zo’n 10 weken met de Body Sculptist producten.

Bodysculpting, wat is het eigenlijk? Het is een afslankmethode waarbij er géén operatie aan te pas komt en er onder andere cellulitis en andere vetophopingen mee wordt weggewerkt.

Dit wordt gedaan door middel van een bindweefselmassage (18+) waarbij de huid los wordt gemaakt en er vervolgens producten aan worden gebracht om zo de huid te herstellen, hervormen en een optimaal resultaat te verkrijgen.

Body sculptist cream
Dit is een anti-cellulitis crème – voor elke huidskleur, voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Gebruik:
Breng aan op een gereinigde en gepeelde huid en masseer tot de crème volledig is opgenomen. Advies om deze behandeling in kuurverband te doen zodat het gewenste resultaat kan worden bereikt.

Body Sculptist cover
Dit is een anti-cellulitis pakking – voor elke huidskleur, voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Gebruik:
Breng de Sculptist Cover aan met een spatel. Bedek de Sculptist Cover met plasticfolie en laat 15-20 minuten inwerken. Eerst afnemen met tissues en spatel, later met kompres en ruim water. Niet door de gootsteen spoelen. Advies om deze behandeling in kuurverband aan te bieden (8-10 weken achter elkaar) zodat het gewenste resultaat kan worden bereikt.

Breng de Sculptist Cover aan met een spatel. Bedek de Sculptist Cover met plasticfolie en laat 15-20 minuten inwerken. Eerst afnemen met tissues en spatel, later met kompres en ruim water. Niet door de gootsteen spoelen. Advies om deze behandeling in kuurverband aan te bieden (8-10 weken achter elkaar) zodat het gewenste resultaat kan worden bereikt.

Het gebruikelijke is om elke week één behandeling te doen, maar wanneer de klant tijd heeft en een sneller resultaat wil is het beter om twee behandelingen in een week te doen – met 48 uur tussen de laatste en de eerstvolgende behandeling.

Body Sculptist Gel
Dit is een anti-cellulitis gel – voor elke huidskleur, voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Gebruik:
Breng deze gel 2 keer per dag aan op een gereinigde huid en masseer tot de gel volledig is opgenomen. Handig voor thuis gebruik tijdens/na kuurverband in je praktijk.

Aloë Vera: van buiten én binnen

De Aloë Vera plant afkomstig uit Arabië staat bekend als een “wonderplant”. Zo is het niet alleen een plant bestemd als decoratie, maar het wordt gebruikt als medicijn of voor cosmetische doeleinden. De plant staat bekend om zijn helende werking.

Maar wat doet de Aloë Vera eigenlijk? Hier een aantal voordelen voor het lichaam – Aloë Vera helpt van binnen en van buiten.Lees verder –>

Fijne Moederdag alvast!

In principe is élke dag Moederdag, maar aanstaande zondag worden de mama’s in het bijzonder in het zonnetje gezet.

Moeder zijn is eigenlijk gewoon een fulltime job en dus verdien je het om jezelf die ultieme verzorging te geven. Zo zal je, ondanks je drukke schema, het dagelijks verzorgen van de kinderen en de gebroken nachten met een fris en stralend gezicht voor de dag komen.Lees verder –>